27 Temmuz 2012 Cuma

Çekirdekli Ekmek Tarifi

Kahvaltılarınızda, akşam yemeklerinizde evde yapılmış ay çekirdekli ekmek olsun ister misiniz? O halde sizi çekirdekli ekmek tarifimizi okumaya davet ediyoruz.






Çekirdekli Ekmek
Çekirdekli Ekmek

Malzemeler:       



1 paket kuru maya

1,5 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı ay çiçek yağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı ay çekirdeği içi

Aldığı kadar un



Hazırlanışı:



Ilık su, maya ve toz şekeri bir kabın içerisinde iyice karıştırın.

Yoğurma kabına sıvı yağ, yarım çay bardağı ay çekirdeği içi, tuz ve mayalı karışımı alın.

Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.

Hamurun üzerine nemli bez örtüp mayalanması için yarım saat bekletin.

Ekmek pişireceğiniz kalıbın içini yağlayın.

Hamuru kalıbın içine yerleştirip üzerini suyla hafifçe ıslatın.

Ekmeğin üzerine ay çekirdeği serpin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Pişen ekmeği fırından çıkarıp oda ısısında hafif ılınmasını sağlayın.

Dilimleyerek servis yapın.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder