Soğan Çorbası |
Öğle ve akşam yemeklerinize sıcak bir başlangıç yapmak istiyorsanız; soğan çorbası tarifini deneyebilirsiniz. Yanında kızarmış ekmekle servis yapabilirsiniz.
Malzemeler:
3 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet et bulyon
1 litre su
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Süslemek için taze soğan
Hazırlanışı:
Kuru soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Çorba tenceresine tereyağı ve unu alıp rengi değişene kadar kavurun.
Soğan, et bulyon ve tuzu ilave edip iyice karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp orta dereceli ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.
Çorbayı ocaktan indirip el blenderiyle çekip pürüzsüz hale getirin.
Tekrar ocağa alıp bir taşım kaynatın.
Servis kâselerine pay edip ince doğranmış taze soğanla süsleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder