28 Temmuz 2012 Cumartesi

İstavrit Tava Tarifi

Vücut sağlığı için gerekli mineralleri sunan balığı; sofranızda daha fazla bulundurmaya ne dersiniz?

Fosforun açığa çıkması için balık yedikten sonra tatlı özellikle helva yemeyi unutmayın.






İstavrit Tava
İstavrit Tava

Malzemeler:         



1 kg istavrit

Yarım su bardağı mısır unu

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

Servis için limon suyu



Hazırlanışı:



Balıkları temizleyip bol suyla yıkadıktan sonra fazla suyunu alın.

Yayvan bir kabın içinde mısır unu ve tuzu karıştırın.

Kızartma tavasına sıvı yağı alıp kızdırın.

Balıkları; mısır ununa batırıp fazlasını bırakmak için silkeleyin.

Kızgın yağda önlü arkalı kızartın.

Yeşil salata ve limon suyuyla servis yapın.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder